Зубар Н. М. Основи фізіології та гігієни харчування : підручник / Н. М. Зубар. - К. : Центр учб. л-ри, 2010. - 330 c. - укp.Розкрито фізіолого-гігієнічний вплив їжі та її компонентів на функціонування основних фізіологічних систем організму. Розглянуто особливості вибору харчових продуктів, технологічного процесу виробництва кулінарної продукції та складання раціонів харчування. Увагу приділено фізіолого-гігієнічній ролі амінокислот, жирів і вуглеводів, причинам розвитку вітамінної недостатності та заходам щодо боротьби з гіповітамінозами, енергетичним витратам людини, нормам харчування для населення України. Раскрыто физиолого-гигиеническое влияние еды и ее компонентов на функционирование основных физиологических систем организма. Рассмотрены особенности выбора пищевых продуктов, технологического процесса производства кулинарной продукции и составления рационов питания. Уделено внимание физиолого-гигиенической роли аминокислот, жиров и углеводов, причинам развития витаминной недостаточности и мерам борьбы с гиповитаминозами, энергетическим расходам человека, нормам питания для населения Украины. Індекс рубрикатора НБУВ: Е70*734.2 я73-1 + Р123 я73-1
Рубрики:
Шифр НБУВ: ВА728005 Пошук видання у каталогах НБУВ
Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|