РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000295124<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Одарченко М. С. 
Охорона праці : підручник / М. С. Одарченко, Д. М. Одарченко; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х. : [б.в.], 2006. - 447 c. - (Вища освіта). - укp.

Розглянуто основні законодавчі акти з охорони праці, встановлено обов'язки та відповідальність адміністрації підприємства у разі порушення законодавства про охорону праці. Розкрито особливості організації виробничих процесів з охорони праці. Описано систему нагляду та контролю за охороною праці. Розглянуто порядок розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві. Наведено методи аналізу виробничого травматизму. Висвітлено теоретичні основи виробничої санітарії, фізіології та гігієни праці, розглянуто питання пожежної безпеки. Описано способи надання першої допомоги у разі нещасних випадків. Запропоновано засоби забезпечення безпеки під час виконання навантажувально-розвантажувальних робіт, експлуатації торговельно-технологічного обладнання й електро-, механічного, ваговимірювального, теплового, холодильного устаткування, контрольно-касових машин і герметичних систем, що знаходяться під тиском. Встановлено санітарні вимоги до конструкції й експлуатації підприємств громадського харчування.

Рассмотрены основные законодательные акты по охране труда, установлены обязанности и ответственность администрации предприятия в случае нарушения законодательства об охране труда. Раскрыты особенности организации производственных процессов по охране труда. Описана система надзора и контроля по охране труда. Рассмотрен порядок расследования и ведения учета несчастных случаев, профессиональных заболеваний и аварий на производстве. Приведены методы анализа производственного травматизма. Освещены теоретические основы производственной санитарии, физиологии и гигиены труда, рассмотрены вопросы пожарной безопасности. Описаны способы оказания первой помощи при несчастных случаях. Рассмотрены средства обеспечения безопасности при выполнении погрузочно-разгрузочных работ, эксплуатации торгово-технологического, электро-, механического, грузоизмерительного, теплового, холодильного оборудования, контрольно-кассовых машин и герметических систем, находящихся под давлением. Установлены санитарные требования к конструкции и эксплуатации предприятий общественного питания.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)248 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА724960 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського