Льотка Г. І. Продуктивність, перетравність корму та якість м'яса свиней при згодовуванні мінази : автореф. дис. ... канд. с.-г. наук : 06.02.02 / Г. І. Льотка; Нац. ун-т біоресурсів і природокористування України. - К., 2010. - 19 c. - укp.Досліджено вплив нової кормової домішки мінази на продуктивність, перетравність поживних речовин корму, якість м'яса, стан травної й ендокринної систем, обміну речовин у молодняку свиней у період вирощування та відгодівлі. Виявлено, що згодовування мінази у дозах 2 - 8 г на 100 кг живої маси підвищує середньодобові прирости молодняку свиней, збільшує забійну масу та масу туші, істотно не впливає на фізико-хімічні показники та якість м'яса, знижує відкладання жиру у тушах, поліпшує перетравність вуглеводів, жиру, протеїну, золи та засвоєння азоту кормів, забезпечує сталість гематологічних показників та обміну речовин, а в органах травної й ендокринної систем обумовлює незначні зміни окремих структур у фізіологічно допустимих межах. Науково обгрунтовано оптимальну дозу згодовування мінази, яка становить 4 г на 100 кг живої маси тварин. Індекс рубрикатора НБУВ: П65-451.25 міназа
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА371770 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Автореферати дисертацій Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|