РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000299017<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Льотка Г. І. 
Продуктивність, перетравність корму та якість м'яса свиней при згодовуванні мінази : автореф. дис. ... канд. с.-г. наук : 06.02.02 / Г. І. Льотка; Нац. ун-т біоресурсів і природокористування України. - К., 2010. - 19 c. - укp.

Досліджено вплив нової кормової домішки мінази на продуктивність, перетравність поживних речовин корму, якість м'яса, стан травної й ендокринної систем, обміну речовин у молодняку свиней у період вирощування та відгодівлі. Виявлено, що згодовування мінази у дозах 2 - 8 г на 100 кг живої маси підвищує середньодобові прирости молодняку свиней, збільшує забійну масу та масу туші, істотно не впливає на фізико-хімічні показники та якість м'яса, знижує відкладання жиру у тушах, поліпшує перетравність вуглеводів, жиру, протеїну, золи та засвоєння азоту кормів, забезпечує сталість гематологічних показників та обміну речовин, а в органах травної й ендокринної систем обумовлює незначні зміни окремих структур у фізіологічно допустимих межах. Науково обгрунтовано оптимальну дозу згодовування мінази, яка становить 4 г на 100 кг живої маси тварин.


Індекс рубрикатора НБУВ: П65-451.25 міназа

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА371770 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Автореферати дисертацій 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського