РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000301823<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Радзієвська І. Г. 
Розробка технології купажованих тваринно-рослинних жирів підвищеної харчової цінності : автореф. дис. ... канд. техн. наук: 05.18.06 / І. Г. Радзієвська; Нац. техн. ун-т "Харк. політехн. ін-т". - Х., 2010. - 21 c. - укp.

Розроблено науково обгрунтовану технологію функціональних жирових продуктів - комбінованих сумішей на основі тваринних жирів та рослинних олій, яка підвищує харчову і фізіологічну цінність та забезпечує стабільність технологічних властивостей продукту в процесі виробництва та зберігання. Наведено математичні описи залежностей терміну зберігання купажованого жиру (КЖ) від температури зберігання продукту, сумарного вмісту ізомерів токоферолу та вмісту <$Ebeta>-каротину. Показано, що за сумарною щільністю вмісту біологічно активних речовин КЖ переважають над природними жирами. Визначено оптимальні параметри процесу купажування. Розроблено програму для швидкого визначення кількісного складу купажів зі збалансованим жирнокислотним складом, експрес-методику аналізу для визначення малих кількостей тваринних жирів у комбінованих жирових продуктах. Обгрунтовано доцільність використання КЖ у виробництві жирових і м'ясних продуктів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.43

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА371133 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Автореферати дисертацій 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського