РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000301835<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Бочковський А. П. 
Розробка технологій м'ясорослинних консервованих продуктів : автореф. дис. ... канд. техн. наук: 05.18.13 / А. П. Бочковський; Одес. нац. акад. харч. технологій. - О., 2010. - 20 c. - укp.

Розглянуто питання розширення асортименту м'ясорослинної консервованої продукції та підвищення її біологічної цінності. Досліджено хімічний склад і фізико-хімічні властивості тваринної та овочевої сировини. Встановлено, що в складі моркви міститься 0,9, гарбуза - 1 % пектинових речовин, ступінь етерифікації яких складає, відповідно, 66 і 65 %; фенольні речовини, вміст яких у моркві складає 20,5, у гарбуза - 22 мг/100 г, представлені в основному катехінами та лейкоантоціанідінами, які легко окислюються і володіють найбільш вираженою здібністю до конденсації. Доведено, що процес окислювального структуроутворення пектинових речовин в присутності пероксидази залежить від ступеня метоксилювання пектину та вмісту фенольних речовин, ступеню їх окислення і активності пероксидази; додання соняшникової олії після процесу пектин-поліфенольного структуроутворення підвищує в'язкість продукту на 17 %, формується адсорбційно-сольватна оболонка, структурна в'язкість якої перевищує в'язкість дисперсійного середовища; катехіни, як більш відновлена форма фенолів, утворюють значно міцніші комплексні структури з білком, ніж антоціани; у м'ясорослинному паштеті масова частка жиру, порівняно з контролем, знижена на 10,77 %, солі - 1 %, насичених жирних кислот - 12,95 %, підвищився вміст поліненасичених жирних кислот - 12,6 %, пектину - 0,9 %, <$Ebeta>-каротину - 1,85 мг/100 г; в м'ясорослинному кремі масова частка жиру знизилась на 1,6 %, солі - 0,2 %, продукт збагачений пектином - 1,05 % та <$Ebeta>-каротином - 0,87 %.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л962.4

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА370290 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Автореферати дисертацій 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського