Кушнір Н. А. Технологія БАД, які містять інгібітори амілолітичних ферментів : автореф. дис... канд. техн. наук: 03.00.20 / Н. А. Кушнір; Одес. нац. акад. харч. технологій. - О., 2009. - 20 c. - укp.Вперше надано всебічну характеристику інгібітору панкреатичної амілази з борошенець вівса. Досліджено його амінокислотний склад, молекулярну масу, фізико-хімічні властивості. Обгрунтовано доцільність використання білкової складової борошенець вівса як речовини, яка здатна інгібувати активність панкреатичної амілази. Доведено доцільність використання білкової складової борошенець вівса як ефективного інгібітора панкреатичної амілази в складі біологічно активних домішок (БАД) і функціональних продуктів харчування. Визначено, що активними до панкреатичної амілази є альбумінова та глобулінова фракції білкової складової борошенець вівса. Розроблено й економічно обгрунтовано технологію одержання БАД, яка містить інгібітор панкреатичної амілази. Показано можливість використання БАД у складі функціональних продуктів харчування на основі молочної сировини. Індекс рубрикатора НБУВ: Л987
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА368196 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Автореферати дисертацій Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|