Пивоварова О. П. Технологія напівфабрикатів реструктурованих на основі печериць : автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.16 / О. П. Пивоварова; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2009. - 19 c. - укp.Розроблено технологію виробництва напівфабрикатів реструктурованих на основі печериць, яка базується на комплексній переробці печериць, створенні рецептурної суміші з гелетвірною системою AlgNa - <$Eroman CaSO sub 4> - вода, керованому структуруванні та термообробці готових напівфабрикатів. На підставі результатів аналітичного дослідження системи AlgNa - <$Eroman CaSO sub 4> - вода зроблено наукове прогнозування закономірностей її структуроутворення. Доведено, що умови розчинення малорозчинної солі <$Eroman CaSO sub 4> та швидкість гелеутворення залежать від концентрації AlgNa та співвідношення AlgNa та <$Eroman CaSO sub 4>. Науково обгрунтовано можливість одержання несинергувальних гелів AlgCa, структурно-механічні показники яких відповідають модулю пружності термооброблених печериць. Комплексно досліджено фізико-хімічні, структурно-механічні, органолептичні, мікробіологічні та токсикологічні показники напівфабрикатів, реструктурованих на основі печерець, вироблених з використанням запропонованої технології, визначено їх харчову та біологічну цінність. Встановлено закономірності зміни даних показників під впливом технологічних факторів. Розроблено комплекс організаційних заходів з упровадження нової технології у виробництво та навчальний процес. Індекс рубрикатора НБУВ: Л994
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА367474 Пошук видання у каталогах НБУВ
Повний текст Автореферати дисертацій Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|