Антоненко А. В. Технологія соусів з дієтичними добавками функціонального призначення : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.16 / А. В. Антоненко; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2011. - 21 c. - укp.Науково обгрунтовано та розроблено композиційну суміш на основі білково-жирової домішки "Супер" ЄСО, гуміарабіку, пектину, лактату, кальцію. Встановлено механізм комплексоутворення між гуміарабіком, пектином і лактатом кальцію у модельних системах за різних значень pH середовища, за рахунок утворення кальцієвих містків між карбоксильними групами глюкуронової кислоти у молекулах гуміарабіку та пектину. Науково обгрунтовано та встановлено залежності змін в'язкісних характеристик модельних систем на основі води, молока, бульйону, фруктових соків і пюре від концентрацій БЖД "Супер" ЄСО, гуміарабіку, пектину, лактату кальцію у композиційній суміші для соусів. Розроблено технологію й асортимент соусів функціонального призначення. Розроблено та затверджено нормативну та технологічну документацію, нові технології впроваджено у закладах ресторанного господарства. Розраховано економічний ефект від впровадження. Індекс рубрикатора НБУВ: Л991.3-3
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА384897 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Автореферати дисертацій Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|