РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000307425<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Шофул І. І. 
Удосконалення обладнання для теплової обробки овочів : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.12 / І. І. Шофул; Одес. нац. акад. харч. технологій. - О., 2011. - 19 c. - укp.

Встановлено, що теплова обробка рослинних продуктів без додавання води та жирів забезпечує зниження енерговитрат і збереження вітаміну C внаслідок підвищення теплоакумулювальної здатності обладнання. Визначено конструкцію обладнання для цієї обробки, що забезпечує підвищення теплової здатності. Обгрунтовано теплофізичні характеристики контактних поверхонь металевої ємності, композиційного металокерамічного елемента й овочевого середовища під час теплової обробки без води та жирів. Виявлено умови формування плівкового ефекту в обладнанні для теплової обробки, які визначають ефективність виділення природної вологи з рослинних продуктів і скорочення термочасових показників процесу. Одержано максимально припустиме значення контактної температури для процесу досліджуваної обробки для трьох середовищ: овочі, металева ємність устаткування та теплоакумулювальний елемент.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л813-5-03

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА380037 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Автореферати дисертацій 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського