Чеканов М. А. Удосконалення процесу тендеризації м'яса за допомогою ультразвукових коливань та його апаратурне оформлення : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.12 / М. А. Чеканов; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2011. - 17 c. - укp.Обгрунтовано спосіб тендеризації м'яса з великим вмістом сполучної тканини (ВВСТ) за допомогою УЗК. Розроблено оригінальну методику дослідження енергетичного балансу процесу тендеризації м'яса з ВВСТ за допомогою УЗК, яка дозволяє визначати абсолютні та відносні значення підведеної та розсіяної енергії в об'ємі робочої камери. Встановлено, що для випромінювача з частотою 22 кГц товщина м'ясної сировини, за якої спостерігається повне розсіяння енергії УЗ-хвилі, обернено пропорційна діаметру випромінювача. Розроблено математичні моделі для залежності сили та роботи різання м'ясної сировини після тендеризації за допомогою УЗ від частоти випромінювача й об'єму робочої камери. Встановлено закономірності змін структурно-механічних, морфометричних показників і стану вологи у м'ясі з ВВСТ, тендеризованому за допомогою УЗК. Індекс рубрикатора НБУВ: Л920.7
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА379501 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Автореферати дисертацій Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|