Соловйова О. Л. Удосконалення технології желейного мармеладу спеціального споживання : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.01 / О. Л. Соловйова; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2011. - 20 c. - укp.Науково обгрунтовано доцільність використання цукрозамінників лактитолу, фруктози та суміші лактитол - фруктози під час виробництва желейного мармеладу, що забезпечує зниження глікемічності та калорійності. Доведено доцільність і можливість використання аскорбінової кислоти в кількості 25 - 50 % заміни лимонної кислоти. Встановлено можливість збагатити склад мармеладу кальцієм завдяки раціонального використання сухого та нативного молока. Досліджено вплив лактитолу, фруктози та суміші на їх основні фізичні, структурно-механічні властивості мармеладних мас і готового мармеладу. Наведено результати розрахунку харчової цінності, глікемічності та калорійності мармеладу спеціального споживання. Встановлено, що нові види мармеладу відповідають статусу - вироби з редукованою глікемічністю та редукованою калорійністю та фізіологічно-функціональний продукт. Індекс рубрикатора НБУВ: Л861.22
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА381313 Пошук видання у каталогах НБУВ
Повний текст Автореферати дисертацій Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|