Геок В. М. Удосконалення технології напівсухих і напівсолодких столових вин на основі недобродів : автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.05 / В. М. Геок; Нац. ін-т винограду і вина "Магарач". - Ялта, 2009. - 20 c. - укp.Розроблено технологію приготування напівсухих і напівсолодких вин на основі недобродів з масовою концентрацією цукрів <$E10~-~14~ roman {г"/"100~см sup 3 }>. Виявлено значущість прийомів первинного виноробства на показник якості та стабільності виноматеріалів-недородів і сухих виноматеріалів. Рекомендовано у процесі виготовлення білих виноматеріалів настоювати м'язгу протягом 6 - 8 год, червоних - проводити термовиніфікацію (<$E+55~ symbol Р roman C>). Установлено, що внесення бентоніту у разі зупинки бродіння сприяє зниженню масової концентрації азотистих, фенольних рчовин і антоціанів. З'ясовано, що в технології зберігання виноматеріалів-недобродів застосування прийомів біологічного азотозниження є необхідним. Виявлено математичну залежність температури зберігання виноматеріалів-недородів від найбільш значущих показників їх хімічного складу. Встановлено, що за умов виробництва сухих виноматеріалів для червоних столових напівсухих і напівсолодких вин доцільно застосувати зброджування на м'яззі 50 % цукрів або нагрівання м'язги до <$E40~ symbol Р roman C> з наступним підброджуванням. Розроблено технологічну інструкцію для виробництва червоного столового напівсолодкого вина "Меганом" (ТІ 0032744-2003). Індекс рубрикатора НБУВ: Л874.1
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА366579 Пошук видання у каталогах НБУВ
Повний текст Автореферати дисертацій Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|