РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000307570<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Геок В. М. 
Удосконалення технології напівсухих і напівсолодких столових вин на основі недобродів : автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.05 / В. М. Геок; Нац. ін-т винограду і вина "Магарач". - Ялта, 2009. - 20 c. - укp.

Розроблено технологію приготування напівсухих і напівсолодких вин на основі недобродів з масовою концентрацією цукрів <$E10~-~14~ roman {г"/"100~см sup 3 }>. Виявлено значущість прийомів первинного виноробства на показник якості та стабільності виноматеріалів-недородів і сухих виноматеріалів. Рекомендовано у процесі виготовлення білих виноматеріалів настоювати м'язгу протягом 6 - 8 год, червоних - проводити термовиніфікацію (<$E+55~ symbol Р roman C>). Установлено, що внесення бентоніту у разі зупинки бродіння сприяє зниженню масової концентрації азотистих, фенольних рчовин і антоціанів. З'ясовано, що в технології зберігання виноматеріалів-недобродів застосування прийомів біологічного азотозниження є необхідним. Виявлено математичну залежність температури зберігання виноматеріалів-недородів від найбільш значущих показників їх хімічного складу. Встановлено, що за умов виробництва сухих виноматеріалів для червоних столових напівсухих і напівсолодких вин доцільно застосувати зброджування на м'яззі 50 % цукрів або нагрівання м'язги до <$E40~ symbol Р roman C> з наступним підброджуванням. Розроблено технологічну інструкцію для виробництва червоного столового напівсолодкого вина "Меганом" (ТІ 0032744-2003).


Індекс рубрикатора НБУВ: Л874.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА366579 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Автореферати дисертацій 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського