Черній В. О. Удосконалення технології первинної обробки та зберігання насіння гірчиці : автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.01 / В. О. Черній; Одес. нац. акад. харч. технологій. - О., 2009. - 20 c. - укp.Запропоновано шляхи удосконалення технології первинної обробки та зберігання насіння гірчиці вітчизняних сортів, яка дозволяє знизити енерговитрати, зберегти якість насіння гірчиці як пряної культури у процесі обробки та гарантує його надійне зберігання. Наведено результати експериментального дослідження фізико-механічних, теплофізичних, гігроскопічних і фізіологічних властивостей гірчиці сарептської (Brassica juncea) та гірчиці білої (Sinapis alba) як об'єктів первинної обробки і зберігання. Обгрунтовано й удосконалено технологічну схему очищення насіння гірчиці на сепараторах типу БСХ, яка дозволяє підвищити ефективність очищення насіння. Встановлено закономірності залежності показників якості насіння гірчиці від режимів первинної обробки і зберігання. Досліджено вплив процесів активного вентилювання, сушіння і зберігання на жирнокислотний склад гірчичної і вміст алілгірчичної олії. Встановлено прямопропорційну залежність у процесі зберігання між інтенсивністю дихання, кількістю мікрофлори насіння і вмістом алілгірчичної олії. Визначено родовий склад і кінетику розвитку бактеріальної і грибної мікрофлори насіння гірчиці. Встановлено безпечні терміни її зберігання. Розроблено рекомендації щодо очищення, сушіння і зберігання насіння гірчиці. Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.120-2
Шифр НБУВ: РА367589 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Автореферати дисертацій Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|