Кожухар В. В. Ферментований березовий сік та напої на його основі: одержання, властивості, лікувальна дія, технології виробництва : монографія / В. В. Кожухар, Л. М. Пилипенко, Н. В. Рогова, Л. П. Холодний, М. В. Кожухар; Укоопспілка, Полтав. ун-т спожив. кооп. України. - Полтава, 2008. - 149 c. - Бібліогр.: с. 138-149. - укp.Розглянуто проблеми створення нових високоефективних технологій ферментованих напоїв лікувально-профілактичного й оздоровчого призначення. Увагу приділено аналізу складу, біологічної цінності та лікувальних властивостей березового соку, підбору штамів для його ферментації. Охарактеризовано технології переробки соків з листяних порід дерев у продукти харчування, зокрема, технології одержання збродженого березового соку, купажних соків і напоїв на його основі та соків для харчування діабетиків. Рассмотрены проблемы создания новых высокоэффективных технологий ферментированных напитков лечебно-профилактического и оздоровительного предназначения. Уделено внимание анализу состава, биологической ценности и лечебных свойств березового сока, подбору штаммов для его ферментации. Охарактеризованы технологии переработки соков из лиственных пород деревьев в продукты питания, в частности, технологии получения сброженного березового сока, купажных соков на его основе и соков для питания диабетиков. Індекс рубрикатора НБУВ: Л88-3 + Л961.9
Рубрики:
Шифр НБУВ: ВА719749 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|