Ленерт С. О. Формування якості овочево-сиркових паст підвищеної біологічної цінності : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.18.15 / С. О. Ленерт; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2011. - 20 c. - укp.Одержано нові дані про хімічний склад білих коренеплодів різних господарсько-ботанічних сортів і вивчено їх стероїдний комплекс. Встановлено сортові та морфологічні особливості накопичення білими коренеплодами нітратів, радіонуклідів, солей важких металів, щавелевої кислоти й оксалатів, псоралену, розроблено способи їх зниження, які водночас є засобами стабілізації кольору під час переробки коренеплодів. Шляхом математичного моделювання на підставі сучасних вимог нутриціології, формалізації якісних і кількісних показників якості модельних композицій розроблено рецептури овочево-сиркових паст. Досліджено органолептичні, фізико-хімічні, мікробіологічні характеристики, показники харчової, біологічної цінності та безпечності нових овочево-сиркових паст. Визначено зміни харчової цінності розроблених продуктів у процесі зберігання, вплив на ці зміни упакування та встановлено терміни зберігання. На нову продукцію розроблено та затверджено нормативну та технологічну документацію. Індекс рубрикатора НБУВ: Л955.3 + Л996.5
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА379094 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|