Шуст О. А. Трансформація економічного механізму розвитку ринку продукції м'ясного скотарства : автореф. дис. ... д-ра екон. наук : 08.00.03 / О. А. Шуст; М-во аграр. політики та продовольства України, Вінниц. нац. аграр. ун-т. - Вінниця, 2011. - 36 c. - укp.Розкрито теоретико-методологічні узагальнення економічної сутності та необхідності поєднання ринкового й економічного регулювання ринку аграрної продукції як умови забезпечення продовольчої безпеки країни. Обгрунтовано концептуальні засади розвитку м'ясної продукції в Україні та структуру економічного механізму регулювання за нинішніх умов. Проаналізовано тенденції розвитку світового ринку продукції м'ясного скотарства (МС) та причини, що їх обумовлюють, місце України в ринку, економічні передумови функціонування підкомплексу МС України, охарактеризовано основні групи споживачів на ринку, розкрито основи державного управління внутрішнім ринком продукції МС. У системі економічного механізму регулювання ринку продукції МС запропоновано заходи щодо підтримки галузі, формування фінансово-кредитного механізму, цінової політики, системи страхування та регулювання експортно-імпортних операцій у галузі МС. Висвітлено напрями посилення інтеграційних і кооперативних зв'язків у виробництві продукції галузі, обгрунтовано напрями розвитку інфраструктури ринку, відродження та стимулювання розвитку племінного скотарства. Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)421.511.1
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА387053 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|