Миронов О. С. Теплотехніка. Основи термодинаміки, теорія теплообміну, використання тепла в сільському господарстві : навч. посіб. для студ. напрямку підготов. 6.100102 "Процеси, машини та обладнання агропромислового виробництва", 6.051701 "Харчові технології та інженерія", 6.090102 "Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва" у ВНЗ II-IV рівнів акредитації М-ва аграр. політики та продовольства України / О. С. Миронов, М. Р. Брижа, В. Б. Бойко, О. В. Золотовська; Дніпропетр. держ. аграр. ун-т. - Д. : ЕНЕМ, 2011. - 424 c. - Бібліогр.: с. 418-419. - укp.Висвітлено предмет і метод технічної термодинаміки, перший та другий закони термодинаміки, охарактеризовано основні термодинамічні процеси в газах і парах. Розкрито особливості термодинаміки відкритих систем, наведено основні характеристики волого повітря, ідеальні цикли теплових двигунів і установок. Розглянуто основи теорії теплообміну, розкрито основні поняття та визначення, зокрема, теплопровідність, конвективний та променистий теплообмін, теплопередача, теплообмінні апарати. Проаналізовано енергетичні проблеми використання тепла у процесах виробництва та переробки сільскогосподарської продукції, подано детальну інформацію про енергетичні палива та основи їх горіння, енергоспоживання переробних підприємств, розрахунок теплового балансу приміщення, витрату теплоти в системах теплопостачання. Значну увагу приділено штучним способам охолодження, використанню різних видів сушарок. Акцентовано на питаннях зберігання зерна, овочів і кратоплі. Індекс рубрикатора НБУВ: В317.1 я73 + З31 я73 + П077 я73
Рубрики:
Шифр НБУВ: ВА752255 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|