Варбанець Л. Д. Властивості <$E bold alpha>-амілази Aspergillus sp. 55 / Л. Д. Варбанець, К. В. Авдіюк, Н. В. Борзова, О. С. Харкевич, Н. М. Жданова, І. Й. Сейфулліна, О. Е. Марцинко, О. Г. Пєсарогло // Мікробіол. журн. - 2009. - 71, № 3. - С. 3-10. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.Вивчено вплив різних факторів на процес біосинтезу позаклітинної <$E alpha>-амілази у Aspergillus sp. при глибинному культивуванні. Підібрано оптимальний склад поживного середовища: концентрація вуглецю (картопляний крохмаль 1 г/л) та азоту (<$E roman NaNO sub 3>, 0,5 г/л). Ферментний препарат має широкий рН-оптимум активності (4,5 - 9,0), термооптимум при рН 6,5 - 60 <$E symbol Р>C, а при рН 4,5 та при 9,0 - 50 <$E symbol Р>C. Показано інгібіторну дію координаційних сполук германію на амілолітичну активність препарату. Індекс рубрикатора НБУВ: Е50*725.111.432 + Е521.571*725
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж22205 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|