РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000321187<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Воробець М. М. 
Вплив способу підготовки та легуючих домішок на пороутворення і структурну модифікацію поверхні твердих розчинів CdTe / М. М. Воробець, Г. І. Воробець, А. Г. Волощук, Я. Ю. Тевтуль, В. М. Ткач // Укр. хим. журн. - 2011. - 77, № 1/2. - С. 44-48. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Досліджено вплив легуючих домішок арсену, хлору, цинку і способу хімічної обробки на зміну морфології поверхні та особливості структурно-фазової модифікації приповерхневого шару твердих розчинів CdTe, анодованих у сумішах HNO3:HF:H2O та HNO3:HCl:H2O. Встановлено, що поверхнева густина пор корелює з концентрацією легуючих домішок у високоомному p-CdTe. У твердих розчинах заміщення n-CdZnTe пороутворення практично відсутнє. Хімічна обробка зразків перед анодуванням, як і наявність домішки арсену, забезпечує більшу морфологічну однорідність поверхні під час пороутворення в CdTe. Домішка хлору сприяє інтенсифікації процесу електрохімічного травлення, а продукт реакції CdCl2 виділяється на поверхні у вигляді наноструктур товщиною 10 - 100 нм та довжиною до 10 - 30 мкм.


Індекс рубрикатора НБУВ: Г122.425-1 + Г563

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж21854 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Наукова періодика України 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського