РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000321314<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Петрів Б. М. 
Вплив тривалого згодовування сульфату натрію на вміст жирних кислот в яєчному жовтку гусок / Б. М. Петрів, Г. М. Седіло, Й. Ф. Рівіс // Наук.-техн. бюл. Ін-ту біології тварин та Держ. н.-д. контрол. ін-ту ветпрепаратів та корм. добавок. - 2010. - Вип. 11, N 1. - С. 127-131. - Бібліогр.: 14 назв. - укp.

Установлено, що в яєчному жовтку гусок дослідної групи, які додатково до основного раціону споживали сульфат натрію, спостерігається зростання вмісту насичених, моно- і поліненасичених жирних кислот загальних ліпідів та їх неетерифікованих форм. У цьому випадку в яєчному жовтку гусок дослідної групи вірогідно зростає вміст міристинової, пальмітинової, стеаринової, арахінової, олеїнової, лінолевої, ейкозапентаєнової та докозадієнової жирних кислот загальних ліпідів, а також неетерифікованих форм стеаринової, олеїнової та лінолевої кислот. Процеси етерифікації насичених, моно- і поліненасичених жирних кислот в яєчному жовтку гусок дослідної групи протікають на вищому рівні у порівнянні до гусок контрольної групи.


Індекс рубрикатора НБУВ: П683.2-45

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж72108 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського