Петрів Б. М. Вплив тривалого згодовування сульфату натрію на вміст жирних кислот в яєчному жовтку гусок / Б. М. Петрів, Г. М. Седіло, Й. Ф. Рівіс // Наук.-техн. бюл. Ін-ту біології тварин та Держ. н.-д. контрол. ін-ту ветпрепаратів та корм. добавок. - 2010. - Вип. 11, N 1. - С. 127-131. - Бібліогр.: 14 назв. - укp.Установлено, що в яєчному жовтку гусок дослідної групи, які додатково до основного раціону споживали сульфат натрію, спостерігається зростання вмісту насичених, моно- і поліненасичених жирних кислот загальних ліпідів та їх неетерифікованих форм. У цьому випадку в яєчному жовтку гусок дослідної групи вірогідно зростає вміст міристинової, пальмітинової, стеаринової, арахінової, олеїнової, лінолевої, ейкозапентаєнової та докозадієнової жирних кислот загальних ліпідів, а також неетерифікованих форм стеаринової, олеїнової та лінолевої кислот. Процеси етерифікації насичених, моно- і поліненасичених жирних кислот в яєчному жовтку гусок дослідної групи протікають на вищому рівні у порівнянні до гусок контрольної групи. Індекс рубрикатора НБУВ: П683.2-45
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж72108 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|