Шевчук Л. М. Вплив умов вирощування та сорту на вміст поліфенолів у плодах чорної смородини (Ribes nigrum L.) / Л. М. Шевчук, О. М. Ярещенко // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2011. - № 2. - С. 55-60. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.Встановлено, що кількість поліфенолів у плодах чорної смородини залежить від погодних умов періоду їх росту і розвитку, регіону вирощування та генетичних особливостей сорту. Умови східного Лісостепу сприятливі для нагромадження поліфенолів плодами сортів Козацька, Минай Шмирьов, Санюта і Черешнева, північної частини зони - Аметиста, Вернісажа, Володимирської, Ювілейної Копаня, Німфи та Радужної. Два останніх сорти у ході вирощування у Правобережному Лісостепу також містили максимальну кількість біологічно активних речовин цього класу. За допомогою методу регресивного аналізу доведено існування кореляційного зв'язку між погодними факторами та вмістом поліфенольних речовин у ягодах, на який позитивно впливає тепла й малозволожена погода у вищезгаданий період. Індекс рубрикатора НБУВ: П258.41
Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|