Гвоздяк Р. І. Етіологія масового захворювання томатів у господарствах України / Р. І. Гвоздяк, С. М. Мороз, Л. М. Яковлева, Є. П. Черненко // Мікробіол. журн. - 2009. - 71, № 5. - С. 33-40. - Бібліогр.: 16 назв. - укp.Встановлено, що основною причиною бактеріального в'янення томату в закритому і відкритому грунті є Clavibacter michiganensis subsp. michiganensis, збудник бактеріального раку томату (БРТ). Особливо небезпечний він у закритому грунті, спричиняючи масові ураження рослин у період плодоношення. В тепличних умовах БРТ проявляється у вигляді ураження судин, тоді як у польових - ураження плодів і листя. За умов штучного зараження в польових умовах виявлено здатність Сmm викликати гниття плодів. За фенотиповими ознаками, в т.ч. за жирнокислотним складом, виділені ізоляти не відрізняються від описаних у літературі. Встановлено чутливість ізолятів до пестицидів, які рекомендовані для обмеження інших патогенів томату. Перспективними з цією метою є антагоністи, виділені з насіння томату. Індекс рубрикатора НБУВ: П478.149 + П491.416.1
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж22205 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Наукова періодика України Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|