РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000331976<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Горбунов Л. В. 
Криоконсервирование черенков плодово-ягодных культур = Cryopreservation of fruit-berry culture cuttings / Л. В. Горбунов, Т. П. Шиянова // Пробл. криобиологии. - 2009. - 19, № 3. - С. 338-348. - Библиогр.: 10 назв. - англ.

Установлено, что на жизнеспособность деконсервированных черенков оказывают значительное влияние температура, длительность хранения, влажность, скорости охлаждения и отогрева. Определены допустимые значения влажности, параметры, обеспечивающие максимальную жизнеспособность черенков березы, черной смородины, малины, вишни, соответствующие 32 - 40; 40 - 50; 37 - 40; 33 - 45 % в положительном диапазоне температур и 14 - 28, 30 - 40, 23, 37 % - в отрицательном. Снижение влажности приводит к эффекту плазмолиза, а превышение - внутриклеточному кристаллообразованию. При использовании различных режимов сушки и охлаждения со скоростью 0,1 <$E symbol Р>C/ч до -20 <$E symbol Р>C с последующим погружением в жидкий азот возможна реализация жизнеспособности деконсервированных черенков смородины и березы 100 %, малины - 88 %, вишни - 57 %.


Індекс рубрикатора НБУВ: П252.453.1-271.24 с8

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж14260 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Наукова періодика України 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського