РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000332440<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Давиденко П. О. 
Ліпідний склад, сенсибілізуючі та вірулентні властивості M. bovis швидкорослого штаму за багаторазового пасажування на щільному живильному середовищі з pH 7,1 / П. О. Давиденко, М. В. Білан, О. А. Ткаченко // Наук.-техн. бюлетень Ін-ту біології тварин та Держ. н.-д. контрол. ін-ту ветпрепаратів та корм. добавок. - 2009. - Вип. 10, № 4. - С. 124-130. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Наведено результати вивчення ліпідного складу М. bovis після багаторазового пасажування на живильному середовищі з рН 7,1. Встановлено, що зі збільшенням кількості пасажів змінюється ліпідний склад, який супроводжується тенденційним зниженням вмісту загальних ліпідів, фракції діацилгліцеролів, стеринів та вільних жирних кислот. Зі збільшенням кількості пасажів, на фоні збільшення коротколанцюгових та насичених жирних кислот, відмічається досить велика кількість ненасичених жирних кислот та зменшення вмісту довголанцюгових жирних кислот. Це вказує на те, що М. bovis швидкорослого штаму з часом пристосувалися до умов культивування. Біологічними дослідженнями виявлено у морських свинок патолого-анатомічні зміни, властиві туберкульозу без збереження сенсибілізуючих властивостей.


Індекс рубрикатора НБУВ: П841.924.16-27 с2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж72108 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського