Шевчук Л. М. Модель залежності вмісту аскорбінової кислоти у плодах чорної смородини та суниці від погодних умов / Л. М. Шевчук, О. Ф. Денисюк // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2011. - № 4. - С. 39-43. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.За допомогою регресивного аналізу встановлено вплив погодних умов періоду росту і розвитку плодів суниці та чорної смородини на накопичення в них аскорбінової кислоти, а також розроблено модель прогнозування С-вітамінності майбутнього врожаю. Сильний позитивний вплив на вміст аскорбінової кислоти в ягодах суниці виявлено зі сторони суми ефективних температур вище 10 <$E symbol Р>C (коефіцієнт кореляції 0,772). Головними впливовими метеорологічними чинниками, що визначають С-вітамінність плодів чорної смородини, є температурні фактори, зокрема: сума температур вище 5 і 10 <$E symbol Р>C , а також сума максимальних і середніх температур вище 10 <$E symbol Р>C (коефіцієнти кореляції 0,811; -0,842; -0,722; -0,759 відповідно). Індекс рубрикатора НБУВ: П258.4-280 + П258.4-272.5
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|