Плюта Л. В. Склад молока корів різної стадії лактації / Л. В. Плюта, Я. С. Удовенко // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2010. - № 1. - С. 198-199. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.Розглянуто зміну складових компонентів молока корів у різні стадії лактації. Встановлено, що при забезпеченні організму корів надходженням поживних речовин згідно з нормами годівлі вміст основних компонентів молока зростав від першої стадії лактації до періоду її завершення. Вміст жиру в молоці корів у першу стадію лактації підвищився в 1,86 разу в порівнянні з завершенням лактації (<$E roman р~<<~0,01>), а білка - в 1,17 разу (<$E roman р~<<~0,05>). У період завершення лактації спостерігалося збільшення молочного цукру у молоці корів у 1,05 разу у порівнянні з першою стадією лактації, а мінеральних речовин у 1,11 разу (<$E roman р~<<~0,05>). Індекс рубрикатора НБУВ: П60-273.97 + П60-455.43
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|