Шешеня С. К. Способи збагачення біологічно активними речовинами овочевих компотів і нектарів / С. К. Шешеня, Н. О. Буєвич, Л. Ю. Матенчук // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2010. - № 3. - С. 72-75. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.Досліджено вміст таких біологічно активних речовин, як вітамін С, каротиноїди, фенольні сполуки у деяких овочево-фруктових компотах і нектарах та у свіжій сировині, що використано для їх виготовлення. Виявлено фруктові домішки, що сприяють кращому зберіганню біологічно активних речовин у компотах і нектарах. Рекомендовано використовувати для збагачення гарбузово-фруктових компотів вітаміном С, каротиноїдами та фенольними речовинами добавки плодів обліпихи, кизилу, айви японської (хеномелесу), а для збагачення кабачково-фруктових нектарів вітаміном С і фенольними речовинами - добавки плодів порічок, агрусу, вишні. Індекс рубрикатора НБУВ: Л991.5
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|