Гайдай І. В. Характеристика плодів кизилу як носіїв біологічно активних речовин / І. В. Гайдай // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2010. - № 1. - С. 59-62. - Бібліогр.: 11 назв. - укp.Показано, що сік із плодів кизилу відноситься до антиокиснювачів завдяки наявності в ньому високої концентрації вільних поліфенолів - гідрооксибензойних і гідрооксикоричних кислот, флаван-3-олів із переважаючою кількістю (-) - епікатехіну та флавонолів рутину, кварцетину, кварцетин-3-глікозиду, силімарину і гіперазиду. Встановлено, що кизил за вмістом галової та елагової кислот значно переважає ягоди суниці, малини, ожини, що свідчить про спорідненість кизилу з родиною Rosaceae. Термічна обробка кизилу у воді при співвідношенні 1:1 протягом двох діб сприяє переходу антоціанів у екстракт порівняно зі свіжовідпресованим соком, що підвищує їх концентрацію у 25 разів. Індекс рубрикатора НБУВ: Е50*736.6*725.3 + П256.2-272.537
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|