РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000362586<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Lavrynenko O. M. 
The influence of the pH value and the cation composition of dispersion medium on the formation of iron-oxygen structures on steel surface = Влияние величины pH и катионного состава дисперсионной среды на формирование железокислородных структур на поверхности стали / O. M. Lavrynenko, S. V. Netreba, V. A. Prokopenko, Ya. D. Korol // Хімія, фізика та технологія поверхні. - 2011. - 2, № 1. - С. 93-100. - Библиогр.: 18 назв. - англ.

Методом рентгенофазового анализа in situ исследованы особенности формирования железокислородных структур на поверхности стали при ее контакте с водной дисперсионной средой в широком диапазоне значений pH и в присутствии кобальта и серебра. Показано, что хорошо окристаллизованные структуры ферришпинели - магнетита и феррита кобальта формируются при нейтральных значениях pH среды. При контакте стали со щелочной дисперсионной средой на поверхности во всех случаях образуются слабо окристаллизованные оксигидроксиды железа. Структура лепидокрокита образуется на поверхности стали при ее контакте с кислой дисперсионной средой в отсутствие катионов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Г461.4-94:8 + К66-141

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж100480 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського