Рибалка О. І. Генетичні основи селекції сортів пшениці за спеціалізацією їх технологічного використання / О. І. Рибалка, В. В. Моргун, В. М. Починок // Физиология и биохимия культур. растений. - 2012. - 44, № 2. - С. 95-124. - Бібліогр.: 102 назв. - укp.Генетичні основи хлібопекарських властивостей пшениці певною мірою висвітлені у вітчизняних наукових виданнях. Втім поняття "якість зерна" пшениці значно ширше й охоплює такі характеристики, як колір зерна, консистенція ендосперму, склад крохмалю та його властивості, вміст некрохмалистих полісахаридів, вітамінів, мікроелементів, фітохімічних сполук тощо. Генетика цих ознак і властивостей є основою селекції сортів пшениці за спеціалізацією їх технологічного використання. Індекс рубрикатора НБУВ: П212.1-3
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж61831 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|