Соколова В.М. Інтенсивність дихання плодів абрикоса залежно від способу їх обробки антиоксидантною композицією АКМ / В.М. Соколова // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад. - 2012. - № 1. - С. 77-80. - Бібліогр.: 17 назв. - укp.Встановлено, що із досліджених способів обробки плодів абрикоса найбільш ефективним є обприскування їх розчином антиоксидантної композиції АКМ перед збиранням, яке сприяє утворенню на поверхні плоду найбільш однорідної захисної плівки товщиною 7,0 - 7,5 мкм та забезпечує рівномірний розподіл антиоксидантів по їх поверхні. Така обробка дозволяє в 1,4 - 1,5 рази знизити інтенсивність дихання плодів, відсунути на більш пізні строки настання клімактеричного підйому та, як наслідок, подовжити термін їх зберігання до 55 діб. Індекс рубрикатора НБУВ: П256.4-468
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ
Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|