Дзьомбак Д. В. Біологічні властивості та виживаність патогенних і атипових мікобактерій у молочних продуктах та довкіллі : автореф. дис. ... канд. вет. наук : 16.00.03 / Д. В. Дзьомбак; НААН України, ННЦ "Ін-т експеримент. і клініч. вет. медицини". - Х., 2011. - 24 c. - укp.Одержано нові дані щодо тривалості зберігання життєздатності збудників туберкульозу й атипових мікобактерій у кормах, грунті, воді, молоці, молочних продуктах і сечі, які становлять від 28-ми діб до 34-х міс залежно від виду мікобактерій та тест-об'єкту. Вперше в Україні вивчено мінливість мікобактерій за умов перебування їх у молочних продуктах і довкіллі, а саме: набуття M. bovis здатності рости за температури 25 і 45 °C, дисоціацію колоній на R- та S-форми, втрату та / або набуття окремих біохімічних властивостей. Розроблено новий спосіб передпосівної обробки проб об'єктів зовнішнього середовища та спосіб виділення L-форм мікобактерій. Індекс рубрикатора НБУВ: П873.216 + П841.924.16 + П817.12
Рубрики:
Шифр НБУВ: РА385480 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|