Дехтяренко Н. В. Розроблення поживних середовищ на основі гідролізатів соєвого борошна для культивування представників роду Lactobacillus / Н. В. Дехтяренко, О. М. Дуган // Наук. вісті НТУУ "КПІ". - 2012. - № 3. - С. 24-29. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.Надано другий етап розроблення лабораторної технології оздоровчих кисломолочних продуктів на основі соєвого борошна, виготовленого згідно з новою національною технологією ЕСО<190>. Технологія полягає в особливій переробці насіння сої, названій "пробудження насіння". В результаті відбуваються біохімічні перетворення речовин, зовнішнє і внутрішнє знезараження зернівок. Підібрано концентрації, pH-оптимуми дії та тривалість ферментативної обробки соєвого борошна ферментними препаратами лужна протеаза і протеаза С з метою подальшого використання як основи для поживних середовищ. Виявлено індукційний вплив гідролізатів соєвого борошна на синтез екзогенних білків-метаболітів культурами лактобактерій L. delbrueckii subsp. lactis LE і L. rhamnosus LB3 (IMB B-7038). Збільшення концентрації білків у середовищі культивування штаму L. rhamnosus LB3 досягає 90 %. Показано, що додавання до гідролізатів соєвого борошна 1 % глюкози забезпечує максимальну біосинтетичну активність культур лактобактерій. Індекс рубрикатора НБУВ: Л822.911 + Л955-3
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж16492 Пошук видання у каталогах НБУВ
Повний текст Наукова періодика України Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|