Гордійчук Л. М. Леткі жирні кислоти у крові і молоці та молочна продуктивність корів за різного вмісту клітковини в раціоні / Л. М. Гордійчук // Наук.-техн. бюл. Ін-ту біології тварин та Держ. н.-д. контрол. ін-ту ветпрепаратів та корм. добавок. - 2012. - Вип. 13, N 1/2. - С. 24-28. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.Згодовування коровам зеленої маси сіяних бобово-злакових трав, комбікорму та січки сіна з злакових трав, як додаткового джерела клітковини, призводить до зменшення загальної кількості летких жирних кислот (пропіонової, ізомасляної, ізовалеріанової та валеріанової кислот) у цільній крові корів до ранкової годівлі. На 3 год після ранкової годівлі у цільній крові корів зростає загальний вміст летких жирних кислот. За впливу наведених вище кормів у молоці корів, насамперед, за рахунок масляної та ізовалеріанової кислот зростає загальна кількість летких жирних кислот. Згодовування усіх цих кормів приводить до вірогідної стабілізації середньодобових надоїв молока у корів та нормалізації вмісту в ньому жиру, білка і лактози. Індекс рубрикатора НБУВ: П60-451.24 + П60-273
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж72108 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|