Шафран Л. М. Экспериментальное изучение биопротекторных свойств пищевого концентрата полифенолов черники при экспозиции тяжелыми металлами / Л. М. Шафран, Г. А. Хомич, Е. В. Третьякова, Н. А. Самохина, Ю. В. Нехорошкова, А. М. Третьяков, Е. С. Шитко // Мед. перспективи. - 2012. - 17, № 4. - С. 98-104. - Библиогр.: 21 назв. - рус.На моделі свинцевої та кадмієвої інтоксикації в субхронічному експерименті встановлено позитивний ефект застосування харчового концентрату поліфенолів чорниці, що сприяє посиленню елімінації важких металів з організму, відновленню балансу про- та антиоксидантних систем, активації окисно-відновлювальних процесів, стабілізації активності протеолітичних ферментів, а також підвищенню адаптаційних можливостей організму за показниками стану симпатоадреналової системи. Індекс рубрикатора НБУВ: Р419.441-29 + Р284.41
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж15785 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Наукова періодика України Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|