Мостенська Т. Л. Продовольча безпека: сутність, стан та особливості забезпечення : монографія / Т. Л. Мостенська, І. В. Федулова, А. В. Череп, Н. С. Скопенко, Г. О. Кундєєва; Нац. ун-т харч. технологій. - К. : Кондор, 2013. - 467 c. - укp.Викладено результати досліджень сучасних проблем забезпечення населення України продуктами харчування. Висвітлено теоретико-методологічні та практичні аспекти становлення, формування та розвитку продовольчої безпеки держави. Розглянуто основні складові безпеки: міцне та надійне забезпечення, що базується на національному АПК, здатному постійно забезпечувати населення продуктами харчування на відповідному рівні, фізична й економічна доступність необхідної кількості та асортименту продовольства для різних категорій населення, що забезпечується їх платоспроможністю і не ставить під загрозу задоволення інших основних потреб людини, а також система захищеності вітчизняного виробника продовольчих товарів від імпорту та забезпечення якості продукції, що споживається, і безпеки харчування населення. З огляду на українські реалії визначено, що продовольча безпека - це такий рівень продовольчого забезпечення населення, який гаратує соціально-політичну стабільність у суспільстві, виживання та розвиток нації, особи, сім'ї, стійкий економічний розвиток держави. Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)0-982-995 я43 + У9(4УКР)320-982-995 я43
Рубрики:
Шифр НБУВ: ВА771978 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|