Скареднов Д. Ю. Забійні та м'ясні якості свиней на відгодівлі за використання в раціонах концентрату сухого білкового соєвого кормового / Д. Ю. Скареднов // Вісн. Полтав. держ. аграр. акад.. - 2013. - № 2. - С. 150-153. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.Наведено результати дослідження забійних і м'ясних якостей свиней, відгодованих на раціонах з додаванням білкових соєвих кормів різних технологій виробництва: експандування під тиском (концентрат сухий білковий кормовий соєвий), віджим під пресом (макуха соєва), екструзія (екструдат соєвий). За контролем використано макуху соняшникову. Встановлено суттєву позитивну дію ефективності білкових соєвих кормів на інтенсивність росту, конверсію корму, забійні та м'ясні якості свиней, морфологічний склад туш. Найкращими за забійним виходом туші були аналоги свиней, відгодовані на макусі соєвій та концентраті сухому білковому соєвому кормовому (+2,47 та 1,53 % відповідно до контролю). В цілому м'ясо-сальна продукція піддослідних тварин за основними показниками якості відноситься до нормальної категорії свинини. Індекс рубрикатора НБУВ: П65-451.21 + Л92-106
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69944 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|