РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000401978<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Крижова Ю. П. 
Вивчення впливу термічної обробки на вміст мікроелементів у м'ясних продуктах / Ю. П. Крижова // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2012. - № 44. - С. 105-116. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

З метою збагачення м'ясних продуктів йодом та селеном підібрано морські водорості фукус, цистозіра чорноморська та ламінарія, з їх використанням розроблено рецептури напівфабрикатів, зокрема котлет, тефтельок, фрикадельок, пельменів, та ковбасок для гриля. Виходячи з обраних груп м'ясних продуктів, вони проходили різну термічну обробку з метою доведення до готовності: смаження, приготування на пару, варку, тушкування та смаження на грилі. Проведено дослідження вмісту йоду, селену в ковбасках для гриля й інших мікроелементів у м'ясній сировині, сирих та готових до споживання продуктах. Визначення вмісту йоду проведено за допомогою методу інверсійної вольтамперометрії, селену - флуорометричним методом. Дослідженнями встановлено, що втрати йоду під час термічної обробки ковбасок смаженням в грилі становлять 15,0 - 20,5 %, що значно нижче, ніж під час тушкування тефтельок в соусі, смаження котлет або варки фрикадельок, пельменів. Не дуже відрізняються втрати під час приготування котлет на пару - 13,5 - 21,8 %. Встановлено, що найменші втрати селену 7,3 - 8,3 % під час смаження ковбасок в грилі, у порівнянні з термічною обробкою, тушкуванням, смаженням, варкою та приготуванням на пару відповідних продуктів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л920.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Наукова періодика України 
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського