Поліщук Г. Є. Дослідження впливу гідротермічного та механічного оброблення на структуруючу здатність зародків пшениці / Г. Є. Поліщук, В. В. Мартич, О. В. Гончарук, В. І. Зарко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2012. - № 46. - С. 66-71. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.Встановлено рекомендовані режими активації функціонально-технологічних властивостей гідратованих зародків пшениці для їх застосування у технології морозива. Визначено ефективну в'язкість гідратованих зародків пшениці після теплового оброблення за температури <$E 85~symbol С~2~symbol Р>C, а також за змінного тиску гомогенізації в діапазоні 5 - 20 МПа. Виявлено, що під час застосування тиску гомогенізації вище 10 МПа, у водних дисперсіях зародків проявляються аномальні явища інерційного зниження ефективної в'язкості. Доведено, що тиксотропні властивості найбільш виражені у зразків гідратованих зародків пшениці, що були піддані тепловому обробленню, у тому числі у сполученні з гомогенізацією за тиску, ще не перевищував 10 МПа. Підтверджено стабілізаційний ефект під час застосування активованих зародків пшениці у складі низькокалорійного органічного морозива. Індекс рубрикатора НБУВ: Л821.033 + Л956-3
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ
Повний текст Наукова періодика України Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) ![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|