Хижняк О. О. Дослідження показників безпеки картоплі з різних регіонів України / О. О. Хижняк, І. М. Філіпченко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2012. - № 47. - С. 44-49. - Бібліогр.: 8 назв. - укp.Висвітлено актуальне питання щодо безпеки харчових продуктів. Рослинна сировина, що використовується в харчовій промисловості, не завжди задовольняє вимог споживача через забрудненість їх токсичними речовинами - токсичними металами, пестицидами, мікотоксинами, нітратами, радіонуклідами. Які потрапляючи в організм людини можуть спричиняти незворотні наслідки для здоров'я. Тому, одним з перспективних напрямків є використання сировини для одержання харчових продуктів з "екологічно чистих" регіонів України. В ході досліджень визначено, що найбільш екологічно чистим регіоном для вирощування картоплі є Західний регіон. Індекс рубрикатора НБУВ: Л80-32 + Р123.813.3-1
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Наукова періодика України Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|