Козярін І. Л. Смакові речовини в дієтології / І. Л. Козярін // Фітотерапія. - 2006. - № 2. - С. 42-44. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.Зазначено, що прянощі зазвичай використовують у сухому вигляді та вони повинні мати властивий їм аромат і смак. Тому зберігати їх треба у прохолодних і сухих приміщеннях у щільно закритій скляній або порцеляновій тарі. Кожний вид прянощів слід зберігати окремо. Прянощі у розтертому вигляді потребують особливо старанного зберігання, оскільки у разі порушення його умов швидко втрачаються їх цінні властивості, смак і аромат, вони не повинні містити металодомішок більше, ніж 10 мг/кг, розмір частинок яких не повинен перевищувати 0,3 мм. Отмечено, что пряності обычно используют в сухом виде, они должны иметь свойственный им аромат и вкус. Поэтому хранить их нужно в прохладных и сухих помещениях в плотно закрытой стеклянной или порцеляновой таре. Каждый вид пряностей желательно хранить отдельно. Пряности в растертом виде требуют особенно старательного хранения, поскольку в случае нарушения его условий быстро теряются их ценные свойства, вкус и аромат, они не должны сдержать металовключений больше, чем 10 мг/кг, размер частиц которых не должен превишать 0,3 мм. Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.86
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж24348 Пошук видання у каталогах НБУВ
Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|