Коновалова О. Ю. Дослідження жирнокислотного складу плодів кизилу / О. Ю. Коновалова, О. В. Ковальський, Т. В. Джан, Ф. А. Мітченко // Фітотерапія. - 2012. - № 2. - С. 74-76. - укp.Вивчено якісний склад і кількісний вміст жирних кислот у плодах кизилу звичайного культивованих сортів та кизилу лікарського. Серед жирних кислот плодів кизилу звичайного сортів "Елегантний", "Бурштиновий" та плодів кизилу лікарського переважає лінолева кислота, а у плодах кизилу сорту "Кораловий" - пальмітинова кислота. Вміст ненасичених жирних кислот у плодах кизилу звичайного становить 56 - 65 % і в плодах кизилу лікарського - 77 % суми жирних кислот. У плодах кизилу звичайного та кизилу лікарського відсутня ерукова кислота. Изучен качественный состав и количественное содержание жирных кислот в плодах кизила обыкновенного культивируемых сортов и кизила лекарственного. Среди жирных кислот плодов кизила обыкновенного сортов "Элегантный", "Янтарный" и плодов кизила лекарственного преобладает линолевая кислота, а в плодах кизила сорта "Коралловый" - пальмитиновая кислота. Содержание ненасыщенных жирных кислот в плодах кизила обыкновенного составляет 56 - 65 % и в плодах кизила лекарственного - 77 % суммы жирных кислот. В плодах кизила обыкновенного и кизила лекарственного отсутствует эруковая кислота. Індекс рубрикатора НБУВ: Р282.111 + П256.5-264.22
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж24348 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|