РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000412482<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Харченко Н. В. 
Особливості харчування людей похилого віку / Н. В. Харченко, Г. А. Анохіна, І. В. Якубовська, Ю. Г. Бурмак // Фітотерапія. - 2012. - № 3. - С. 29-33. - укp.

Збереження здоров'я, профілактика прискореного старіння залежить від багатьох чинників, зокрема харчування. Наведено дані про особливості раціонального харчування осіб похилого віку та його роль у профілактиці передчасного старіння. З віком маса м'язової тканини зменшується, а відсоток жирової - зростає, що потребує корекції енергетичної цінності харчування кожні 10 років у бік її зниження. Добова енергетична цінність для осіб похилого віку в середньому становить: для чоловіків 60 - 74 років у межах 2 000 ккал, для жінок цього віку - 1 800 ккал; для чоловіків віком понад 75 років - 1 800 ккал, для жінок - 1 600 ккал на добу. У геродієтетиці слід враховувати як вікові фізіологічні зміни обміну, особливості вікозалежної патології, темпи старіння, так і наявність інших захворювань.

Сохранение здоровья, профилактика ускоренного старения зависит от многих факторов, в частности питания. Приведены данные об особенностях рационального питания пожилых людей и его роли в профилактике преждевременного старения. С возрастом масса мышечной ткани уменьшается, а процент жировой - растет, что требует коррекции энергетической ценности питания каждые 10 лет в сторону ее снижения. Суточная энергетическая ценность людей пожилого возраста в среднем составляет: для мужчин 60 - 74 лет в пределах 2 000 ккал, для женщин этого возраста - 1 800 ккал; для мужчин старше 75 лет - 1 800 ккал, для женщин - 1 600 ккал в сутки. В геродиететике следует учитывать как возрастные физиологические изменения обмена, особенности возрастнозависимой патологии, темпы старения, так и наличие других заболеваний.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.049.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж24348 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Наукова періодика України 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського