Десятов Т. Національна кваліфікаційна рамка - інструмент модернізації освіти і навчання / Т. Десятов // Проф.-техн. освіта. - 2010. - № 1. - С. 10-13. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.Актуалізовано розробку національної рамки кваліфікації (НРК), яка б враховувала рекомендації Європейського парламенту і Європейської ради, що передбачають створення загальної рамки зіставлення (механізму синхронізації між різними кваліфікаційними системами та їх рівнями). Розглянуто основні критерії та процедури узгодження національних рівнів кваліфікації з Європейською рамкою кваліфікації (ЄРК). У таблиці наведено дескриптори, що характеризують рівні ЄРК. Запропоновано заходи для визначення (після погодження НРК із відповідними національними інституціями) порядку, методики, механізму розташування професійних кваліфікацій у структурі НРК. Як механізм визнання таких кваліфікацій запропоновано професійні стандарти (ПС) - основа для формування НРК, де кожний рівень описаний чітким набором вимог до знань, умінь і компетенцій працівників. На основі експериментальних даних і досвіду європейських країн сформульовано кваліфікації у межах галузі індустрії харчування (охарактеризовано 7 кваліфікаційних рівнів). Індекс рубрикатора НБУВ: Ч454(4УКР) я86 + У9(4УКР)240.3
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж16367 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|