Книжкові видання та компакт-диски Журнали та продовжувані видання Автореферати дисертацій Реферативна база даних Наукова періодика України Тематичний навігатор Авторитетний файл імен осіб
|
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000427286<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 1
|
Горюшкіна Т. Б. Методика визначення етанолу у вині ферментним амперометричним біосенсором / Т. Б. Горюшкіна, А. П. Орлова, Г. М. Верик, О. П. Солдаткін, С. В. Дзядевич // Biopolymers and Cell. - 2009. - 25, № 4. - С. 279-289. - Бібліогр.: 24 назв. - укp.Мета роботи - розробка методики визначення етанолу у вині ферментним амперометричним біосенсором. Використано ферментний амперометричний біосенсорний метод аналізу етанолу. Проведено порівняльний аналіз ефективності застосування двох методів іммобілізації алкогольоксидази (АО) під час розробки амперометричного біосенсора для аналізу етанолу у вині. Обрано метод іммобілізації ферменту у парах глутарового альдегіду, за використання якого іммобілізована АО демонструє кращі робочі характеристики. Досліджено селективність, операційну стабільність та стабільність під час зберігання створеного біосенсора, встановлено рН-оптимум його роботи. Відпрацьовано методику визначення етанолу у вині за допомогою амперометричного біосенсора на основі платинового електрода SensLab та АО. Із застосуванням розробленого високостабільного біосенсора проаналізовано концентрацію етанолу у зразках вина. Показано високу кореляцію одержаних результатів з даними методу денситометрії дистиляту. Запропоновану методику аналізу етанолу можна в подальшому використовувати у виноробстві. Індекс рубрикатора НБУВ: Е. с5 + Л874-1 с
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж14252 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
|