Янєва О. Д. Ізоляція та характеристика лактозоферментуючих дріжджів Candida kefyr / О. Д. Янєва, Г. О. Вороніна, В. С. Підгорський // Цитология и генетика. - 2013. - 47, № 6. - С. 43-50. - Бібліогр.: 21 назв. - укp.Проведено скринінг лактозоферментуючих штамів дріжджів серед 162 штамів, ізольованих з різних рослин, та 28 штамів, виділених з сиру. 4 штами дріжджів ферментували лактозу та були ідентифіковані як Candida kefyr. Питома активність beta-галактозиди досліджених штамів складала 1501 - 2113 МО/г сухої біомаси. Здатність штамів С. kefyr С24 та С30 продукувати етанол з лактози значно пригнічувалась за високої концентрації субстрату (100 г/л). Індекс рубрикатора НБУВ: Е521.551.1 Sac*725.111.4
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж60216 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Наукова періодика України Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|