Жукорський О. М. Галузь свинарства - реальна та прогнозована загроза для довкілля / О. М. Жукорський, О. В. Никифорук // Агроекол. журн.. - 2013. - № 3. - С. 102-106. - Бібліогр.: 15 назв. - укp.Узагальнено матеріали вітчизняних та зарубіжних дослідників із вивчення впливу на довкілля підприємств із виробництва свинини. Названо чинники, джерела та наслідки виникнення загроз для довкілля та шляхи запобігання забрудненню. Нарощення світового виробництва продукції свинарства спричиняє екологічні проблеми: збільшення відходів виробництва, концентрацій хімічних речовин, патогенів, антибіотиків, гормонів та інших шкідливих для здоровія людини і тварин компонентів, а також негативно впливає на ріст і розвиток рослинності. Визначено відносну різницю між міясом й іншими продуктами харчування в різних екологічних витратах (земельних та водних ресурсів) на одиницю енергії продукту, або вихід білка. Індекс рубрикатора НБУВ: П65,9
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж23660 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Наукова періодика України Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|