Фурдичко О. І. Збалансовані еколого-економічні та соціальні інтереси - основа якості життя і здоров'я людини / О. І. Фурдичко, О. І. Ковалів // Агроекол. журн.. - 2013. - № 4. - С. 7-13. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.Розглянуто проблеми щодо використання і охорони землі та її природних ресурсів як основи життєдіяльності людини. Обгрунтовано чинники екологічної безпеки продуктів харчування для здоров'я населення в аспекті еколого-економічних і соціальних інтересів суспільства. Окреслено основні напрями розвитку стратегічного планування і формування реальних можливостей: раціонального агрогосподарювання, збереження, відтворення та гармонійного використання навколишнього природного середовища, формування безпечних, здорових і комфортних умов життя в сільській місцевості та гарантування продовольчої безпеки в Україні. Одержання бажаного результату регуляторної політики можливо досягти в процесі проведення комплексного державного землеустрою на національному, регіональних і місцевих рівнях. Запропоновано формувати ефективні землеволодіння і землекористування фермерських і селянських господарств сімейного типу як невід'ємний організм навколишнього природного середовища. Узагальнено основні вимоги до здійснення раціонального природокористування в агролісоландшафтах. Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)280
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж23660 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Наукова періодика України Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|