Носенко Т. Т. Використання мікрохвильової обробки в технології переробки насіння ріпаку / Т. Т. Носенко, Д. М. Михальчук, Т. О. Кот, В. А. Кіщенко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2013. - № 50. - С. 124-128. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.Досліджено вплив попередньої мікрохвильової обробки насіння ріпаку на вміст глюкозинолатів, кількісний вихід олії, вміст пероксидів, жирно-кислотний склад. В процесі досліджень використано мікрохвильову обробку насіння ріпаку потужністю НВЧ-поля 100 - 300 Вт. Олію вилучено за допомогою методу пресування на лабораторному пресі, вміст глюкозинолатів визначено за допомогою методу глюкотесту, пероксидне число - за допомогою йодометричного методу, жирно-кислотний склад олії - за допомогою методу газорідинної хроматографії. Показано можливість використання мікрохвильової обробки насіння ріпаку для зменшення вмісту глюкозинолатів у насінні та продуктах його переробки. Волого-теплова обробка насіння ріпаку з нагріванням у мікрохвильвому полі суттєво прискорює процес висушування та збільшує вихід пресової олії. Пресова олія, одержана після обробки сировини в полі НВЧ, мала суттєво нижче значення пероксидного числа та не відрізнялась за жирно-кислотним складом від контрольного зразка. Одержані результати можна використовувати під час одержання ріпакової олії та обробки ріпакової макухи з метою зменшення вмісту глюкозинолатів. Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.127
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ Повний текст Наукова періодика України Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|