РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000439767<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Носенко Т. Т. 
Використання мікрохвильової обробки в технології переробки насіння ріпаку / Т. Т. Носенко, Д. М. Михальчук, Т. О. Кот, В. А. Кіщенко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2013. - № 50. - С. 124-128. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Досліджено вплив попередньої мікрохвильової обробки насіння ріпаку на вміст глюкозинолатів, кількісний вихід олії, вміст пероксидів, жирно-кислотний склад. В процесі досліджень використано мікрохвильову обробку насіння ріпаку потужністю НВЧ-поля 100 - 300 Вт. Олію вилучено за допомогою методу пресування на лабораторному пресі, вміст глюкозинолатів визначено за допомогою методу глюкотесту, пероксидне число - за допомогою йодометричного методу, жирно-кислотний склад олії - за допомогою методу газорідинної хроматографії. Показано можливість використання мікрохвильової обробки насіння ріпаку для зменшення вмісту глюкозинолатів у насінні та продуктах його переробки. Волого-теплова обробка насіння ріпаку з нагріванням у мікрохвильвому полі суттєво прискорює процес висушування та збільшує вихід пресової олії. Пресова олія, одержана після обробки сировини в полі НВЧ, мала суттєво нижче значення пероксидного числа та не відрізнялась за жирно-кислотним складом від контрольного зразка. Одержані результати можна використовувати під час одержання ріпакової олії та обробки ріпакової макухи з метою зменшення вмісту глюкозинолатів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л782.127

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 
Повний текст  Наукова періодика України 
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського