Колісник М. І. Стан вільнорадикального окиснення й антиоксидантної системи захисту у щурів при згодовуванні дріжджів Phaffia rhodozyma / М. І. Колісник, Н. І. Борецька, Л. І. Сологуб // Біологія тварин. - 2007. - 9, № 1/2. - С. 203-207. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.Наведено дані про вплив біомаси каротиновмісних дріжджів P. rhodozyma на показники процесів пероксидного окиснення ліпідів та білків і активність ферментів системи антиоксидантного захисту в печінці, головному мозку та міокарді щурів. Встановлено, що введення у раціон тварин біомаси дріжджів P. rhodozyma проявляє антиоксидантну дію: у печінці, серці та головному мозку знижується рівень дієнових кон'югатів та карбонільних груп білків, підвищується активність супероксиддисмутази у міокарді та глютатіонпероксидази у головному мозку щурів. Індекс рубрикатора НБУВ: Е60*723.4 + П873.239
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж23570 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|